Ønsker du å oppnå ettertraktet kompetanse? Studer Reiseliv og entreprenørskap.
Påmelding
Du kan søke hvert år fra og med 1. februar til og med 15. april. Etter 15. april kan du fortsatt søke opptak på ledige studieplasser i Samordna opptak fra og med 31. mai kl. 09.00.
Husk å legg ved dokumentasjon på relevant fagbrev eller arbeidserfaring for å bli realkompetansevurdert. Arbeidserfaring må være bekreftelse, attest eller tjenestebevis og må inneholde stillingsstørrelse, stillingstittel, omfang og arbeidsoppgaver.
Søk i samordna opptak
Emner
Emne 1: Kommunikasjon og markedsføring i reiseliv (15 studiepoeng)
Emne 2: Destinasjonsutvikling (15 studiepoeng)
Emne 3: Entreprenørskap i reiseliv (15 studiepoeng)
Emne 4: Opplevelsesutvikling (10 studiepoeng)
Emne 5: Hovedprosjekt i reiselivsentreprenørskap (5 studiepoeng)
Totalt 60 studiepoeng
Oppstart
Oppstart er i 2024.
Hvem passer utdanningen for
Utdanningen passer for deg som enten har fagbrev innen salgsfaget, kontor- og administrasjonsfaget, resepsjonsfaget eller reiselivsfaget samt for deg som har fagbrev i restaurant og matfag. Har du relevant yrkeserfaring innen disse områdene, kan du søke på bakgrunn av realkompetanse.
Studiet gir deg ny kompetanse innen områder som markedsføring, kommunikasjon, digitale verktøy og sosiale medier, destinasjonsutvikling, vertskap, næringsutvikling, bærekraftig virksomhet, innovasjon, produkt- og tjenesteutvikling, entreprenørskap, økonomi for bedriftsetablering, lokal og regional opplevelsesutvikling, digitale opplevelser og opplevelsesøkonomi. Vi legger også vekt i studiet på at studentene skal kunne bidra til destinasjonsutvikling og entreprenørskap for virksomheter.
Pris
Utdanningen er offentlig finansiert. Kostnader ved studiet er bøker, pc og skrivesaker som studenten selv må kjøpe inn, samt kopi/materiell avgift kr. 500,- per studieår.
Organisering
Studiet er organisert som nettbasert studium med faste nettsamlinger.
Varighet og omfang
Studiet har et omfang på 60 studiepoeng og gjennomføres over 4 semestre deltid over 2 år.
Total studiebelastning er 1500 timer over 4 semestre.
Reiseliv og entreprenørskap - opptakskrav
Ett av følgende krav må oppfylles:
- Bakerfaget
- Butikkslakterfaget
- Ernæringskokkfaget
- Ferskvarehandlerfaget
- Institusjonskokkfaget
- Industriell matproduksjon
- Kokkfaget
- Konditorfaget
- Kjøttskjærerfaget
- Pølsemakerfaget
- Servitørfaget
- Slakterfaget
- Sjømathandlerfaget
- Sjømatproduksjon
- Service- og administrasjonsfaget
- IKT-servicefaget
- Kontor- og administrasjonsfaget
- Resepsjonsfaget
- Reiselivsfaget
- Sikkerhetsfaget
- Salgsfaget
Husk å legg ved dokumentasjon i form av vitnemål fra videregående og/eller bevis på bestått fagbrev.
Søker må ha relevant arbeidserfaring innen administrasjon, økonomi, personal, salg, butikk, prosjekt, kontor, reiseliv, resepsjon eller lignende. Husk å legg ved dokumentasjon på relevant arbeidserfaring for å bli realkompetansevurdert.
Arbeidserfaring må være dokumentert i form av bekreftelse, attest eller tjenestebevis og må inneholde stillingsstørrelse, stillingstittel, omfang og arbeidsoppgaver.
Generelle bestemmelser for opptak finnes i Forskrift om høyere yrkesfaglig utdanning ved Fagskolen Rogaland kapittel to (se lovdata.no). Realkompetanse vil bli vurdert opp mot kompetansemålene i Vg3 fagplaner for et av de aktuelle fagene vist til i avsnittet over.
Avsluttende dokumentasjon
Etter fullført og bestått studium utstedes vitnemål med fagskolegrad i Reiseliv og entreprenørskap.
Studieplan
Kommer snart.
Litteratur
Eventuelle læremidler vil bli oppgitt av faglærer ved oppstart.
Kontakt
Har du spørsmål om utdanningene eller opptakskrav ta kontakt med oss på opptakskontoret på felles e-post:
adok-fagskole@skole.rogfk.no
Avd. Administrative og økonomiske utdanninger
Cecilie Skram Gil
Faglig ansvarlig
E-post: cecilie.skram.gil@skole.rogfk.no
Øystein Førsvoll
Avdelingsleder
E-post: oystein.forsvoll@skole.rogfk.no