KEM - Klima, Energi og Miljø - 5 studiepoeng

Vi ønsker å starte KEM vår 2024. Med forbehold om nok deltakere. Meld deg på via skjemaet under.

Påmelding KEM

Oppstartsdato: 16.januar 2024.

Hvem passer utdanningen for

Utdanningen passer for deg som enten har fagbrev eller har relevant yrkeserfaring innen disse områdene.

I bygg blir kravene til inneklima, miljø og energieffektivitet stadig strengere. Derfor er kompetanse om energieffektive varme-, kjøle- og ventilasjonsanlegg mer og mer ettertraktet i arbeidslivet. Du vil få en innføring i hovedområdene for klima, energi og miljø.

Hva oppnår jeg etterpå?

Du vil øke din forståelse for energieffektive varme-, kjøle- og ventilasjonsanlegg i bygninger. Dette studiet kvalifiserer deg til arbeid med prosjektering, drift og vedlikehold av slike anlegg, og vil gi deg mange spennende jobbmuligheter både i offentlig og privat sektor.

KEM - Klima, energi og miljø gjennomføres som ett nettbasert studie. Vi benytter programmet Teams til å gjennomføre undervisning. Du kan følge læreren på Teams i undervisning, men har også fleksibilitet til å se undervisningen i opptak når det passer deg.

Tilgang til systemene

Når du har fått godkjent opptak til emne vil du motta en sms fra RFK/RogFK med en aktiveringslenke som du må trykke på innen 24 timer for å aktivere skolekontoen din. Etter du har trykket på denne lenken tar det 2 døgn i synkroniseringstid før du får tilgang. Hvis du ikke rekker det innen 24 timer eller ikke mottar sms, må du ta kontakt med oss på: bransjeprogram@skole.rogfk.no
Deretter vil du legges inn i systemet Teams.

Informasjon Teams

Først må du logge av privat-/jobb-kontoen din og inn med skolekonto. Teams brukes i hovedsak til forelesninger og opptak. Du logger på med skole-kontoen din. Dette er <brukernavnet ditt fra SMS>@elev.rogfk.no
For eksempel: Hvis It's Learning kontoen din er NNordmann er eposten din: navn.nordmann@elev.rogfk.no Passord er også oppgitt i sms.

Trenger du hjelp? Ta kontakt med oss på: bransjeprogram@skole.rogfk.no
Våre åpningstider er mellom kl. 08.00 - 15.00.

Emnet varer ca. 5 måneder. Undervisning foregår kl. 17.00 – 20.00.

Fagskolen har et generelt krav om relevant fagbrev som opptak til emner og studier. Det er også mulig å bli tatt opp på grunnlag av relevant arbeidserfaring.

Opptak til utdanninger

Kortere emner gir ikke automatisk opptak til utdanninger.

Emnet et er på 5 studiepoeng som tilsvarer en studiebelastning på ca. 10% i forhold til ett fullt studie. En fulltids student tar normalt 60 studiepoeng per år.

Totalt er det satt opp ca. 64 undervisningstimer. I tillegg må du regne med å sette av tid til å lese pensum, arbeide med oppgaver og prøver og vurderinger.

Du betaler ikke noe for å delta fordi vi har fått midler til kortere etterutdanninger av staten.

Lånekassen

Kortere emner gir ikke støtte til lånekassen fordi disse er gratis.

Hva er innholdet i emnet?

Studieplan KEM (PDF, 43 kB)

Eventuelle læremidler vil bli utdelt av faglærer ved emnets oppstart.

Emnet inngår i studieplan

Studieplan for fordypning KEM