Barsel- og barnepleie

Fagskolen Rogaland - Helse- og oppvekstfag tilbyr 2-årig deltidsstudiet; barsel- og barnepleie som nettbasert med samlinger, fagkode FHH07N – tilsvarende 60 studiepoeng.

Her lærer du bla. å forstå barsel- og barnepleie betydning i et større samfunns - og verdiskapingsperspektiv. Du vil få innsikt i gjeldende lover, forskrifter og handlingsplaner innenfor helse- og omsorgstjenestene, herunder bestemmelser om, spesialisthelsetjenesten, lov om helsepersonell og arbeidsmiljø.

Studiet er gratis (du betaler kun for bøker og 350,- i dokumentavgift).

Utdanning på fagskolenivå i barsel- og barnepleie skal utdanne reflekterte yrkesutøvere som med høy yrkesetisk forståelse tar initiativ til, organiserer og setter i gang tiltak i samarbeid med pasienter, deres pårørende, frivillige medarbeidere og andre yrkesgrupper innenfor helse- og omsorgssektoren.

Bestått videregående opplæring fra Helse og oppvekstfag (tidligere helse- og sosialfag) med fagbrev som helsefagarbeider, hjelpepleiere og omsorgsarbeidere er også kvalifisert når en har fått autorisasjon som helsefagarbeider med autorisasjon. Ved dette tilbudet vil det ikke være mulig med opptak via realkompetansevurdering.

Fagskolen Rogaland - Helse- og oppvekstfag tilbyr 2-årig deltidsstudiet; barsel- og barnepleie som nettbasert med samlinger.

Dette tilbudet tilbys foreløpig kun som nettbasert med samlinger. Du kan enten delta på samlinger på skolen her i Stavanger eller du kan følge via PC (direkte eller i ettertid). Samlinger er ca. hver 4. uke. Resten vil være nettbasert opplæring, der studentene bl.a. får individuell veiledning. Alle emner har avsluttende eksamen.

• Emne 1: Felles grunnlag for fagskoleutdanningene i helse- og oppvekstfagene
  • Emne 2: Svangerskap
  • Emne 3: Fødsel og barsel
  • Emne 4: Det premature barnet
  • Emne 5: Barnesykepleie
  • Emne 6: Praksis – Varighet 10 uker
  • Emne 7: Fordypning

Praksis

Praksis er en obligatorisk del av studietiden og en viktig metode for å oppnå læreplanens målsettinger. Studentens praksis på 10 uker kan tas på ekstern praksisplass eller på egen arbeidsplass innen relevant fagområde.

Faglærer følger studenten opp i praksis med veiledning, mål og evalueringssamtaler.

Læringsportal

Studentene vil få god innføring i skolens læringsportal It’s Learning.

Studiet lar seg godt kombinere ved siden av jobb og familie, men krever en del egen innsats. Du finner mer informasjon om studiet i studieplanen. Studieplanen er for tiden under revisjon, ny plan blir lagt ut så snart den er ferdig.

Epost: HO-fagskole@skole.rogfk.no - telefon 51 92 19 30

Søknadsfrist 15. april via Samordna opptak. Husk å legg ved dokumentasjon på relevant arbeidserfaring.