Samhandling og koordinering i pasientforløpet NYHET

Samhandling og koordinering i pasientforløpet, 60 stp

Deltid over 2 år.

Utdanning på fagskolenivå i samhandling og koordinering i pasientforløpet skal utdanne reflekterte yrkesutøvere med god kompetanse innen ressursutnyttelse og utvidet bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT). Yrkesutøvere har dybdekompetanse innen fagene pasient- og ressursflyt. Utdanningen er praktisk rettet med stor vekt på gjeldende lovverk i helse- og omsorgssektoren.

Stortingsmelding 7.(2019-2020) Nasjonal helse- og sykehusplan 2020-2023 gir retning og rammer for utvikling av spesialisthelsetjenesten og samarbeidet med den kommunale helse- og omsorgstjenesten. Målet er å realisere pasientens helsetjeneste på en bærekraftig måte.

Studieplan Samhandling og logistikk i pasientforløpet er en utdannelse som vil kvalitet sikre samhandling mellom kommuner og helseforetak, samt gi økt kompetanse innen teknologi og digitalisering.

Mer info kommer etter godkjenningen fra NOKUT.

Fagskolen Rogaland - Helse- og oppvekstfag tilbyr 2-årig deltidsstudier Samhandling og koordinering i pasientforløpet både som stedbasert og nettbasert. Du kan enten delta på samlinger på skolen her i Stavanger eller du kan følge via PC (direkte eller i ettertid). Samlinger er ca. hver 4. uke. Resten vil være nettbasert opplæring, der studentene bl.a. får individuell veiledning. Alle emner har avsluttende eksamen.

Emne 1 Felles grunnlag for fagskoleutdanningene i helse- og sosial

Emne 2 Samhandling i helsetjenesten

Emne 3 Pasientflyt

Emne 4 Ressursstyring i helsetjenesten

Emne 5 Praksis

Emne 6 Fordypning

Praksis

Praksis er en obligatorisk del av studietiden og en viktig metode for å oppnå læreplanens målsettinger. Studentens praksis på 10 uker kan tas på ekstern praksisplass eller på egen arbeidsplass innen relevant fagområde.

Faglærer følger studenten opp i praksis med veiledning, mål og evalueringssamtaler.

Læringsportal

Studentene vil få god innføring i skolens læringsportal It’s Learning.

Epost: HO-fagskole@skole.rogfk.no - telefon 51 92 19 30

Søknadsfrist 15. april via Samordna opptak. Husk å legg ved dokumentasjon på relevant arbeidserfaring.

Studiet vil bli tilgjengelig i Samordna opptak med forbehold om NOKUT godkjenning, fra 25.05.2021. Søk her