Samhandling og koordinering i pasientforløpet

Samhandling og koordinering i pasientforløpet, 60 stp

Deltid over 2 år.

Utdanning på fagskolenivå i samhandling og koordinering i pasientforløpet skal utdanne reflekterte yrkesutøvere med god kompetanse innen ressursutnyttelse og utvidet bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT). Yrkesutøvere har dybdekompetanse innen fagene pasient- og ressursflyt. Utdanningen er praktisk rettet med stor vekt på gjeldende lovverk i helse- og omsorgssektoren.

Stortingsmelding 7.(2019-2020) Nasjonal helse- og sykehusplan 2020-2023 gir retning og rammer for utvikling av spesialisthelsetjenesten og samarbeidet med den kommunale helse- og omsorgstjenesten. Målet er å realisere pasientens helsetjeneste på en bærekraftig måte.

Studieplan Samhandling og logistikk i pasientforløpet er en utdannelse som vil kvalitet sikre samhandling mellom kommuner og helseforetak, samt gi økt kompetanse innen teknologi og digitalisering.

Opptakskrav til utdanningen er bestått videregående opplæring fra helse- og oppvekstfag:

• Helsefagarbeider
  • Portør
  • Helsesekretær
  • Apotektekniker
  • Ambulansearbeider
  • Ortopeditekniker
  • Fotpleier
  • Aktivitør
  • Tannhelsesekretær

eller tilsvarende realkompetanse.

Fagskolen Rogaland - Helse- og oppvekstfag tilbyr 2-årig deltidsstudier Samhandling og koordinering i pasientforløpet både som stedbasert og nettbasert. Du kan enten delta på samlinger på skolen her i Stavanger eller du kan følge via PC (direkte eller i ettertid). Samlinger er ca. hver 4. uke. Resten vil være nettbasert opplæring, der studentene bl.a. får individuell veiledning. Alle emner har avsluttende eksamen.

Emne 1: Felles grunnlag for fagskoleutdanningene i helse- og sosialfagene

Emne 2: Samhandling i helsetjenesten

Emne 3: Pasientflyt

Emne 4: Ressursstyring i helsetjenesten

Emne 5: Praksis

Emne 6: Hovedprosjekt

Praksis

Praksis er en obligatorisk del av studietiden og en viktig metode for å oppnå læreplanens målsettinger. Studentens praksis på 10 uker kan tas på ekstern praksisplass eller på egen arbeidsplass innen relevant fagområde.

Faglærer følger studenten opp i praksis med veiledning, mål og evalueringssamtaler.

Læringsportal

Studentene vil få god innføring i skolens læringsportal It’s Learning.

Studieplan

Samhandling og koordinering i pasientforløpet stedbasert og nettbasert studieplan

Epost: HO-fagskole@skole.rogfk.no - telefon 489 99 449

Søknadsfristen for hovedopptaket var 20. april 2022. Etter 20. april kan du fortsatt søke opptak på ledige studieplasser i Samordna opptak fra og med 25. mai 2022 kl. 09.00.

Husk å legg ved dokumentasjon på relevant fagbrev eller arbeidserfaring for å bli realkompetansevurdert. Arbeidserfaring må være bekreftelse, attest eller tjenestebevis og må inneholde stillingsstørrelse, stillingstittel, omfang og arbeidsoppgaver.

Neste års søknad åpner 1. februar 2023 og søknadsfrist er 15. april 2023.