Velferdsteknologi

Fagskolen Rogaland - Helse og oppvekstfag tilbyr 1-årig deltidsstudie innen Velferdsteknologi. Dette er et nettbasert studie med samlinger. Fagkoden er: FHH66N og tilsvarer 30 stp.

Studiet er gratis (du betaler kun for bøker og 350,- i dokumentavgift)

Formålet med utdanningen er å bidra til å møte behov for økt kompetanse innen sektorovergripende og tverrfaglig teknologisk assistanse rettet mot trygghet, sikkerhet, samfunnsdeltagelse samt styrke den enkeltes evne til å klare seg selv i hverdagen til tross for sykdom og sosial, psykisk eller fysisk nedsatt funksjon.

For å oppnå selvstendighet, sosial deltagelse og likestilling, er det nødvendig at tjenesteapparatet har kompetanse om teknologiske muligheter og løsninger samt grensesnitt mellom mennesker, teknologi og miljø. Utdanningen gir en ettertraktet spisskompetanse i forståelse og bruk av velferdsteknologi og er et direkte kompetansehevende tiltak.

Bestått videregående opplæring fra Helse og oppvekstfag (tidligere helse- og sosialfaglig) med fagbrev som helsefagarbeider, hjelpepleier, ambulansefag, omsorgsarbeider eller barne- og ungdomsarbeider. En kan også bli realkompetanse vurdert.

Fagskolen Rogaland Helse- og oppvekstfag tilbyr 1-årig deltidsstudiet; Velferdsteknologi som nettbasert med samlinger. Dette tilbudet tilbys foreløpig kun som nettbasert med samlinger. Du kan enten delta på samlinger på skolen her i Stavanger eller du kan følge via PC (direkte eller i ettertid). Samlinger er ca. hver 4. uke. Resten vil være nettbasert opplæring, der studentene bl.a. får individuell veiledning. Alle emner har avsluttende eksamen.

• Emne 1: Verdier, etikk og juss (8 sp)
  • Emne 2: Kunnskapsbasert praksis og tjenesteinnovasjon (10 sp)
  • Emne 3: Brukermedvirkning og sentrale aktører (12 sp)

Studiet lar seg godt kombinere ved siden av jobb og familie, men krever en del egen innsats. Studentene vil få god innføring i skolens læringsportal It’s Learning.

Du finner mer informasjon om studiet i studieplanen. Studieplanen er for tiden under revisjon, ny plan blir lagt ut så snart den er ferdig.

Studieplan

Velferdsteknologi nettbasert studieplan

Epost: HO-fagskole@skole.rogfk.no - telefon 489 99 449

Søknadsfristen for hovedopptaket var 20. april 2022. Etter 20. april kan du fortsatt søke opptak på ledige studieplasser i Samordna opptak fra og med 25. mai 2022 kl. 09.00.

Husk å legg ved dokumentasjon på relevant fagbrev eller arbeidserfaring for å bli realkompetansevurdert. Arbeidserfaring må være bekreftelse, attest eller tjenestebevis og må inneholde stillingsstørrelse, stillingstittel, omfang og arbeidsoppgaver.

Neste års søknad åpner 1. februar 2023 og søknadsfrist er 15. april 2023.