Vi er inne i en storstilt elektrifisering av samfunnet. Norge har forpliktet seg til store klimagasskutt allerede innen 2030 (50 – 55 % reduksjon). For å nå dette målet bestemte regjeringen i mai 2022 at det skal tilrettelegges for installasjon av 30.000 MW havvind i norske havområder innen 2040. Det utgjør en energiproduksjon som er tett opptil den totale vannkraftproduksjonen i Norge. Ved innføring av store mengder uregulerbar fornybarproduksjon, samt overgang fra fossile energibærere til fornybar energi til transport, vil ulike former for fornybar energilagring bli betydelig viktigere. Utdanningen har som mål å gi studenten kompetanse innen vindkraft og arbeidet som gjøres i forbindelse med vindturbiner, samt ulike energilagringsformer og energisystemer tilknyttet uregulerbar energiproduksjon.
Emner
Emne 1: Installasjon, inspeksjon og vedlikehold av vindkraftinstallasjoner
Emne 2: HMS i vindkraft
Emne 3: Energilagring og energisystemer
Totalt 30 studiepoeng.
Studieplan
Studieplan Vindkraft og energilagring
Vindkraft og energilagring - opptakskrav
Ett av følgende krav må oppfylles:
- Automatiseringsfaget
- Energioperatørfaget
- Energimontørfaget
- Elektrikerfaget
- Fjernstyrt undervannsoperasjoner
- Industrimekanikerfaget
- Industrimontørfaget
- Logistikkfaget
- Produksjonselektronikerfaget
- Produksjonsteknikkfaget
- Tavlemontørfaget
- Viklerfaget
Realkompetanse er all kompetanse en person har tilegnet seg gjennom formell, ikke-formell og uformell læring. Dette kan være kunnskaper og ferdigheter tilegnet gjennom utdanning, lønnet eller ulønnet arbeid, organisasjonserfaring, fritidsaktiviteter, eller på annen måte.
Les mer om realkompetanse
Studieavgift
Studieavgift vil være på kr 3500,- per skoleår. Av dette vil kr 190,- gå til medlemskap i ONF.
Utdanningen er godkjent for lån i lånekassen.
Organisering
Deltid, nettbasert m/samlinger
Sted: Haugesund
Utdanningen organiseres som nettbasert med samlinger og det blir lagt opp til en samling for hvert emne. Videre informasjon om flere samlinger fremkommer av fremdriftsplanen.
Opptak
Du kan søke fra og med 1. februar til og med 15. april. Etter 15. april kan du fortsatt søke opptak på ledige studieplasser i Samordna opptak fra og med 31. mai kl. 09.00.
Husk å legg ved:
- Dokumentasjon på relevant fagbrev eller arbeidserfaring for å bli realkompetansevurdert.
- Arbeidserfaring må være bekreftelse, attest eller tjenestebevis og må inneholde stillingsstørrelse, stillingstittel, omfang og arbeidsoppgaver.
- Relevant vitnemål.
Søk i samordna opptak