Oppstart høst 2024.
Mål for utdanningen
En barsel- og barnepleie med videreutdanning innen ammeveiledning vil etter endt studieløp kunne bidra med sterkere kompetanse på et yrkesfaglig høyere faglig nivå innen helsetjenesten både innen spesialisthelsetjeneste og kommunehelsetjenesten. Det er også nevnt i NOU 2023: 4 “Tid for handling” at “Helsepersonellkommisjonen vurderer at høyere yrkesfaglig utdanning kan være et viktig virkemiddel for økt kompetanse som kan kvalifisere for flere oppgaver” og er derfor også et argument for å utvikle nye fagskoletilbud som er i tråd med behovet for kompetanse i helseforetakene.
I årene som kommer står helsetjenesten ovenfor betydelige utfordringer med å møte en økende etterspørsel etter tjenester gitt tilgjengelige ressurser og kompetanse.
Det innebærer at personell må utdannes og rekrutteres i tråd med behovene i tjenesten. Fagskolen har som mål å øke læringsutbyttet til studentene ved å tilby videreutdanning innen Ammeveiledning. På den måten kan en barsel- og barnepleier bidra til økt kunnskap og veiledning for ammeveiledning både i spesialisthelsetjenesten og i kommunehelsetjenesten. Kortere liggetid på sykehus og raskere tilbake til jobb er en utfordring i forhold til WHOs anbefaling om amming.
Opptakskrav
Fullført fagskoleutdanning Barsel- og barnepleie 60 stp.
Det vil også være mulig med realkompetansevurdering Ordningen er nærmere beskrevet i forskrift for høyere yrkesfaglig utdanning ved Fagskolen Rogaland i Kapittel 2. Opptak, studentsamskipnad, skolepenger, studierett og progresjon.
Organisering
Organisering er nettbasert med samlinger på skolen her i Stavanger eller du kan følge via PC (direkte eller i ettertid). Samlinger er ca. hver 4. uke. Resten vil være nettbasert opplæring, der studentene bl.a. får individuell veiledning. Alle emner har avsluttende eksamen. Studiet tilsvarer 30 studiepoeng.
I emne 3 er det to obligatoriske dager på Fagskole Rogaland.
- Emne 1: Anatomi og fysiologi knyttet til bryst og amming
- Emne 2: Veiledningspedagogikk
- Emne 3: Ammeutfordringer og komplikasjoner
Studieavgift
Studieavgift for hele utdanningen er kr 2.000.
Studieplan
Studieplan for Ammeveiledning
Påmelding
Du kan søke hvert år fra og med 1. februar til og med 15. april. Etter 15. april kan du fortsatt søke opptak på ledige studieplasser i Samordna opptak fra og med 31. mai kl. 09.00.
Husk å legg ved dokumentasjon på relevant fagbrev eller arbeidserfaring for å bli realkompetansevurdert. Arbeidserfaring må være bekreftelse, attest eller tjenestebevis og må inneholde stillingsstørrelse, stillingstittel, omfang og arbeidsoppgaver.
Søk i samordna opptak
Kontaktinformasjon
Avd. Helse- og oppvekstfag
Kontoret
Epost: HO-fagskole@skole.rogfk.no
Telefon: 51 92 53 00
Jorunn Løge
Avdelingsleder
E-post: jorunn.loge@skole.rogfk.no
Telefon: 926 89 377