Illustrasjoner av arbeid med sterilforsyningsteknikk og smittevern.
Utdanningen er offentlig finansiert. Kostnader ved studiet er bøker, pc og skrivesaker som studenten selv må kjøpe inn, samt kopi/materiell avgift kr. 500,- per studieår.
Videreutdanning i sterilforsyningsteknikk og smittevern har hovedfokus på smittevern. Dette kommer til uttrykk gjennom de fagområder som tas opp under utdanningen.
Mål for utdanningen
Utdanningen skal kvalifisere yrkesutøverne til å beherske renhold og spesialrenhold av lokaler, instrument og utstyr, og gjennom dette også ha kompetanse i hvordan smitteveier kan brytes og smittespredning hindres. Utdanningen krever at kandidatene forstår verdien av teamarbeid og også egen funksjon i det pasientrettede arbeidet.
Opptakskrav
Opptakskrav til utdanningen er bestått videregående opplæring fra helse- og oppvekstfag:
- Helsefagarbeider
- Omsorgsarbeider
- Hjelpepleier
- Tannhelsesekretær
- Ambulansearbeider
- Helsesekretær
- Renholdsoperatør
- Realkompetanse
Organisering
Fagskolen Rogaland - Helse- og oppvekstfag tilbyr 2-årig deltidsstudium Sterilforsyningsteknikk og smittevern både som stedbasert og nettbasert med samlinger.
Stedbasert
For de som bor i Stavanger og omegn - 1 undervisningsdag i uken på skolen her i Stavanger, samt 3 dager ved oppstart av nye emner. Krav om minimum 80% oppmøte på hvert emne. Det vil bli avsluttende vurderinger etter hvert emne (prosjektoppgave) og en avsluttende eksamen med individuell muntlig høring på siste emne.
- Emne 1: Felles grunnlag for fagskoleutdanningene i helse- og sosialfagene
- Emne 2: Hygiene og smittevern
- Emne 3: Rengjøring, desinfeksjon og sterilisering
- Emne 4: Sterilt lager, logistikk og sporing
- Emne 5: Praksis - varighet 10 uker
- Emne 6: Hovedprosjekt
Nettbasert
Du kan enten delta på samlinger på skolen her i Stavanger eller du kan følge via PC (direkte eller i ettertid). Samlinger er ca. hver 4. uke. Resten vil være nettbasert opplæring, der studentene bl.a. får individuell veiledning. Alle emner har avsluttende eksamen.
- Emne 1: Felles grunnlag for fagskoleutdanningene i helse- og sosialfagene
- Emne 2: Hygiene og smittevern
- Emne 3: Rengjøring, desinfeksjon og sterilisering
- Emne 4: Sterilt lager, logistikk og sporing
- Emne 5: Praksis - varighet 10 uker
- Emne 6: Hovedprosjekt
Praksis
Praksis er en obligatorisk del av studietiden og en viktig metode for å oppnå læreplanens målsettinger. Studentens praksis på 10 uker kan tas på ekstern praksisplass eller på egen arbeidsplass innen relevant fagområde.
Faglærer følger studenten opp i praksis med veiledning, mål og evalueringssamtaler.
Læringsportal
Studentene vil få god innføring i skolens læringsportal It’s Learning.
Du finner mer informasjon om studiet i studieplanen. Studieplanen er for tiden under revisjon, ny plan blir lagt ut så snart den er ferdig.
Studieplan
Sterilforsyningsteknikk stedbasert og nettbasert studieplan
Påmelding
Du kan søke hvert år fra og med 1. februar til og med 15. april. Etter 15. april kan du fortsatt søke opptak på ledige studieplasser i Samordna opptak fra og med 31. mai kl. 09.00.
Husk å legg ved dokumentasjon på relevant fagbrev eller arbeidserfaring for å bli realkompetansevurdert. Arbeidserfaring må være bekreftelse, attest eller tjenestebevis og må inneholde stillingsstørrelse, stillingstittel, omfang og arbeidsoppgaver.
Søk i samordna opptak
Kontaktinformasjon
Avd. Helse- og oppvekstfag
Kontoret
Epost: HO-fagskole@skole.rogfk.no
Telefon: 51 92 53 00
Jorunn Løge
Avdelingsleder
E-post: jorunn.loge@skole.rogfk.no
Telefon: 926 89 377