Formål med utdanningen
Øke studentenes evne til å utvikle positive, tilpassede ferdigheter og tilgang på positive muligheter og positiv atferdsstøtte. Fokuset er ikke bare på personer med psykisk utviklingshemming, men også forståelse av atferd som utfordrer blant barn og ungdom generelt i samfunnet, skole og barnehage, institusjoner og boliger.
Utdanningen tar sikte på gi studentene en kunnskap og forståelse om at arbeidet med å forebygge utfordrende atferd må være et tverrfaglig og tverrsektorielt samarbeid mellom helse- og omsorgstjenesten i kommunen og habiliteringstjenesten i spesialisthelsetjenesten, barnehage, skole, fastlege, arbeidsplass, institusjoner, dagaktivitetstilbud, boliger og andre aktører.
Opptakskrav
Opptakskrav er bestått videregående opplæring fra helse- og oppvekstutdanninger.
Opptak basert på realkompetansevurdering er også mulig. Ordningen er nærmere beskrevet i forskrift for høyere yrkesfaglig utdanning ved Fagskolen Rogaland i Kapittel 2. Opptak, studentsamskipnad, skolepenger, studierett og progresjon.
Organisering
Studiet er nettbasert. Det vil si at vi har samlinger ca. hver fjerde uke, som kan følges på skolen her i Stavanger eller følges via PC (direkte eller i ettertid). I tillegg er det nettbasert studentaktivitet som innleveringer, fagsamtaler og individuell veiledning. Alle emnene har avsluttende eksamen.
Emne 1: Verdigrunnlag
Emne 2: Teori og kunnskapsgrunnlag
Emne 3: Prosesser og strategi
Emnene tas fortrinnsvis i kronologisk rekkefølge jf. forskriften for høyere yrkesfaglig utdanning ved Fagskolen Rogaland § 2 -13 – Studieprogresjon.
Studieavgift
Studieavgift vil være på kr 2000,- per skoleår. Av dette vil kr 190,- gå til medlemskap i ONF.
Utdanningen er godkjent for lån i lånekassen.
Studieplan
PAS studieplan
Påmelding
Du kan søke hvert år fra og med 1. februar til og med 15. april. Etter 15. april kan du fortsatt søke opptak på ledige studieplasser i Samordna opptak fra og med 31. mai kl. 09.00.
Husk å legg ved dokumentasjon på relevant fagbrev eller arbeidserfaring for å bli realkompetansevurdert. Arbeidserfaring må være bekreftelse, attest eller tjenestebevis og må inneholde stillingsstørrelse, stillingstittel, omfang og arbeidsoppgaver.
Søk i samordna opptak
Kontaktinformasjon
Avd. Helse- og oppvekstfag
Kontoret
Epost: HO-fagskole@skole.rogfk.no
Telefon: 51 92 53 00
Jorunn Løge
Avdelingsleder
E-post: jorunn.loge@skole.rogfk.no
Telefon: 926 89 377