Oppstart
Oppstart høstsemesteret.
Mål for utdanning
Utdanningens mål er å gi fagarbeideren inngående kompetanse om lek, lekens egenart, forløp og verdier. Ved gjennomført utdanning skal fagarbeideren kunne utvikle gode lekemiljøer i barnehage og skole, gjennom både kunnskapsutveksling, egen rolleutøvelse, og samarbeid med barn, kolleger og foreldre.
Opptakskrav
Opptakskrav er bestått videregående opplæring fra helse -og oppvekstfag, som barne- og ungdomsarbeiderfaget og helsefagarbeider.
Opptak basert på realkompetansevurdering er mulig. Beskrevet i «Forskriften for høyere yrkesfaglig utdanning» ved Fagskolen Rogaland i Kapittel 2. Opptak, studentsamskipnad, skolepenger, studierett og progresjon.
Organisering
Studiet er nettbasert. Det vil si at vi har samlinger ca. hver fjerde uke, som kan følges på skolen her i Stavanger eller følges via PC (direkte eller i ettertid). I tillegg er det nettbasert studentaktivitet som innleveringer, fagsamtaler og individuell veiledning. Alle emnene har avsluttende eksamen.
Ved oppstart emne 3 vil det være to dager med obligatorisk oppmøte.
Opplæringen består av seks emner med fast progresjon mellom dem.
Emne 1: Perspektiver på barns lek
Emne 2: Lekens innramming: kultur, materialitet, tid og rom
Emne 3: Å være i lek sammen med barn
Emne 4: Etisk grunnemne i oppvekst
Emne 5: Praksis
Emne 6: Hovedprosjekt
Praksis
Praksis er en obligatorisk del av studietiden og en viktig metode for å oppnå læreplanens målsettinger. Studentens praksis på 10 uker kan tas på ekstern praksisplass eller på egen arbeidsplass innen relevant fagområde.
For å gjøre studiet mest mulig fleksibelt for studentene, kan praksis tas parallelt med emne 3 eller 4. Dette har også vært et ønske fra praksisfeltet for at studentene skal få best mulig oppfølging i praksisperioden.
Studieavgift
Studieavgift vil være på kr 2000,- per skoleår, av dette vil kr 190,- gå til medlemskap i ONF. Totalt kr 4000,- for hele studiet.
Utdanningen er godkjent for lån i lånekassen
Studieplan
Verdien av lek i barnehage og skole
Påmelding
Du kan søke hvert år fra og med 1. februar til og med 15. april. Etter 15. april kan du fortsatt søke opptak på ledige studieplasser i Samordna opptak fra og med 31. mai kl. 09.00.
Husk å legge ved dokumentasjon på relevant fagbrev eller arbeidserfaring for å bli realkompetansevurdert. Arbeidserfaring må være bekreftelse, attest eller tjenestebevis og må inneholde stillingsstørrelse, stillingstittel, omfang og arbeidsoppgaver.
Søk i samordna opptak
Kontaktinformasjon
Avd. Helse- og oppvekstfag
Kontoret
Epost: HO-fagskole@skole.rogfk.no
Telefon: 51 92 53 00
Jorunn Løge
Avdelingsleder
E-post: jorunn.loge@skole.rogfk.no
Telefon: 926 89 377