Stemningsrapport fra Fagdagene 2023

Etter noen vellykkede dager med høyt trykk og mange besøkende, er fagdagene over for denne gang. Her får du en smakebit av hva som foregikk.

Med 160 studenter til stede og flere deltakere på nett, var det god stemning og fullt hus på den første fagdagen for teknisk avdeling. 

Bilde av folkemengden på fagdagene 2023. - Klikk for stort bilde

 

Bilde av forelesning fra fagdagene 2023. - Klikk for stort bilde

 

 

Laerdal var til stede og lot studentene øve seg på hjertekompresjon:

Bilde av studenter som gjennomfører kompresjon på fagdagene 2023. - Klikk for stort bilde

 

Bilde av stand fra Lærdag på fagdagene 2023. - Klikk for stort bilde

 

 

Geolog Nils Rune Sandstå fra Oljedirektoratet fortalte om de forskjellige havbunnsmineralene som finnes – og kan utvinnes – på norsk sokkel.

Bilde av geolog Nils Rune Sandstå fra Oljedirektoratet som hadde foredrag på fagdagene 2023. - Klikk for stort bilde

 

 

Denne blide gjengen fra COSL syntes det var utrolig gøy å ha stand på fagdagene. «Studentene er så ivrige! De spør og graver om alt, og det er skikkelig artig,» sa Eva Haug fra HR-avdelingen. Bedriften stilte med både driller, teknisk avdeling og HR-personale når de besøkte Fagskolen for å informere studenter – og potensielle fremtidige lærlinger og kolleger – om videre karrieremuligheter i COSL. Fra venstre: Eva Haug, Enok Kobbevik, Stian Kristiansen, Silje Knudsen og Ole Grimstad.

Bilde av COSL stand fagdagene 2023. - Klikk for stort bilde

 

 

Bjørnar Gjedrem fra InflowControl presenterte deres nyutviklede autonome ventil som skal gi økt oljeproduksjon og bedre reservoarutnyttelse.

Bilde av foredrag fra InflowControl på fagdagene 2023. - Klikk for stort bilde

 

Bilde av presentasjon om InflowControl fra fagdagene 2023. - Klikk for stort bilde

 

 

Stavangerbaserte Archer kunne friste studentene med alt fra grilldressfest og gaminggrupper til kontorer på eksotiske steder som Dubai, Malaysia og Australia. Kirsty Emma Tipping og Julian Idsø stortrives i bedriften, og kan opplyse om at de tar inn en stor gruppe lærlinger årlig, med den hensikt å ansette de i fast stilling etterpå. 

Bilde av Archer stand fra fagdagene 2023. - Klikk for stort bilde

 

Bilde av foredrag Archer fra fagdagene 2023. - Klikk for stort bilde

 

 

Andreas – førsteårsstudent på petroleumslinjen – syntes fagdagen var en spennende begivenhet. «Det har vært veldig relevant for oss studenter. Og det har vært interessant å møte alle bedriftene, og ikke minst gøy med gamle bekjente som du treffer her.» Han trekker frem NOV som et av dagens høydepunkter: både presentasjonen om ny teknologi innen oljebransjen, og nytten av å få førstehåndsinfo om hva de ser etter når de skal ansette. (Petter Stålhane fra NOV oppfordrer for øvrig fagskolestudentene til å søke på de mange stillingene som de har utlyst.) 

 

Bilde av Andreas - førsteårsstudent petroleum på fagdagene 2023. - Klikk for stort bilde

 

Bilde av Petter Stålhane fra NOV på fagdagene 2023. - Klikk for stort bilde

 

 

«Karrieremulighetene er enorme,» sa Mette Idland, personalleder hos TS-en. Sammen med tidligere fagskolestudent, Andreas Meling, understreket hun viktigheten av videreutdanning i dagens arbeidsliv, og informerte om de utallige jobbmulighetene i anleggsbransjen. Meling kunne fortelle de interesserte studentene hvordan han gikk fra maskinkjører til driftsingeniør i Stangeland Maskin, og hvordan fagskolestudiene gav han innpass på masterstudie uten studiekompetanse (se han fortelle om dette på vår Instagram- eller Facebook-side).    

Bilde av tidligere fagskolestudent Andreas Meling på fagdagene 2023. - Klikk for stort bilde

 

Bilde av foredrag fra TS på fagdagene 2023. - Klikk for stort bilde

 

Vi gleder oss allerede til Fagdagene 2024 🙂