FAKTA
Utdanningsform: nettbasert undervisning og moduler med digitale samlinger
Varighet:
Studiepoeng: 60
Antatt oppstart: vår 2025
Søknadsfrist: 15. april
SØK HER
Påmelding
Du kan søke hvert år fra og med 1. februar til og med 15. april. Etter 15. april kan du fortsatt søke opptak på ledige studieplasser i Samordna opptak fra og med 31. mai kl. 09.00.
Husk å legg ved dokumentasjon på relevant fagbrev eller arbeidserfaring for å bli realkompetansevurdert. Arbeidserfaring må være bekreftelse, attest eller tjenestebevis og må inneholde stillingsstørrelse, stillingstittel, omfang og arbeidsoppgaver.
Søk i samordna opptak
Hva lærer du?
Emne 1: Kommunikasjon og markedsføring i reiseliv , 15 stp.
Emne 2: Destinasjonsutvikling, 15 stp.
Emne 3: Entreprenørskap i reiseliv , 15 stp.
Emne 4: Opplevelsesutvikling, 10 stp.
Emne 5: Hovedprosjekt i reiselivsentreprenørskap , 5 stp.
Totalt 60 stp.
Hvem passer utdanningen for
Utdanningen passer for deg som enten har fagbrev innen salgsfaget, kontor- og administrasjonsfaget, eller reiselivsfaget samt for deg som har fagbrev i restaurant og matfag. Har du relevant yrkeserfaring innen disse områdene, kan du søke på bakgrunn av realkompetanse.
Studiet gir deg ny kompetanse innen områder som markedsføring, kommunikasjon, digitale verktøy og sosiale medier, destinasjonsutvikling, vertskap, næringsutvikling, bærekraftig virksomhet, innovasjon, produkt- og tjenesteutvikling, entreprenørskap, økonomi for bedriftsetablering, lokal og regional opplevelsesutvikling, digitale opplevelser og opplevelsesøkonomi. Vi legger også vekt i studiet på at studentene skal kunne bidra til destinasjonsutvikling og entreprenørskap for virksomheter.
Studentbetaling
Studieavgift vil være på kr 2000,- per skoleår, totalt kr 4000,- for hele studiet. Av dette vil kr 95,- gå til medlemskap i ONF.
Utdanningen er godkjent for lån i lånekassen.
Organisering
Studiet er organisert som nettbasert studium med faste nettsamlinger.
Varighet og omfang
Studiet har et omfang på 60 studiepoeng og gjennomføres over 4 semestre deltid over 2 år.
Total studiebelastning er 1500 timer over 4 semestre.
Reiseliv og entreprenørskap - opptakskrav
Ett av følgende krav må oppfylles:
- Bakerfaget
- Butikkslakterfaget
- Ernæringskokkfaget
- Ferskvarehandlerfaget
- Institusjonskokkfaget
- Industriell matproduksjon
- Kokkfaget
- Konditorfaget
- Kjøttskjærerfaget
- Pølsemakerfaget
- Servitørfaget
- Slakterfaget
- Sjømathandlerfaget
- Sjømatproduksjon
- Kontor- og administrasjonsfaget
- Reiselivsfaget
- Salgsfaget
Husk å legg ved dokumentasjon i form av vitnemål fra videregående og/eller bevis på bestått fagbrev.
Søker må ha relevant arbeidserfaring innen administrasjon, økonomi, personal, salg, butikk, prosjekt, kontor, reiseliv, eller lignende. Husk å legg ved dokumentasjon på relevant arbeidserfaring for å bli realkompetansevurdert.
Arbeidserfaring må være dokumentert i form av bekreftelse, attest eller tjenestebevis og må inneholde stillingsstørrelse, stillingstittel, omfang og arbeidsoppgaver.
Generelle bestemmelser for realkompetansevurdering finnes i Forskrift om høyere yrkesfaglig utdanning ved Fagskolen Rogaland, kapittel 2, §2-8. (Se https://lovdata.no/dokument/LTI/forskrift/2019-12-18-2022 ). Realkompetanse vil bli vurdert opp mot kompetansemålene i Vg3 fagplaner for et av de aktuelle fagene for opptak vist til i avsnittet over.
Avsluttende dokumentasjon
Etter fullført og bestått studium utstedes vitnemål med fagskolegrad i Reiseliv og entreprenørskap.
Studieplan
Studieplan Reiseliv og entreprenørskap
Litteratur
Eventuelle læremidler vil bli oppgitt av faglærer ved oppstart.
Kontakt
Har du spørsmål om utdanningene eller opptakskrav ta kontakt med oss på opptakskontoret på felles e-post:
adok-fagskole@skole.rogfk.no
Avd. Administrative og økonomiske utdanninger
Øystein Førsvoll
Avdelingsleder
E-post: oystein.forsvoll@skole.rogfk.no