Elektro og automatisering - 7 studiepoeng

Vennligst meld deg på venteliste for oppstart høst 2024.

Venteliste Elektro og automatisering

Oppstartsdato høst 2024: Kommer snart.

Vi starter opp emnet, med forbehold om nok deltakere.

Søknadsperiode vil være fra og med 15.mai 2024 - 15.juni 2024 for høst 2024.

Hva kan jeg bruke emnet til etterpå?

Emnet er ment å gi deg en innsikt og forståelse i elektro og automatisering. Dette kan inngå i mange yrker og arbeidssituasjoner.

Elektro og automatisering gjennomføres som ett nettbasert studie. Vi benytter programmet Teams til å gjennomføre undervisning. Du kan følge læreren på Teams i undervisning, men har også fleksibilitet til å se undervisningen i opptak når det passer deg.

Tilgang til systemene

Når du har fått godkjent opptak til emne vil du motta en sms fra RFK/RogFK med en aktiveringslenke som du må trykke på innen 24 timer for å aktivere skolekontoen din. Etter du har trykket på denne lenken tar det 2 døgn i synkroniseringstid før du får tilgang. Hvis du ikke rekker det innen 24 timer eller ikke mottar sms, må du ta kontakt med oss på: bransjeprogram@skole.rogfk.no
Deretter vil du legges inn i systemene våre som er Teams og It's Learning.

Informasjon It's Learning

It’s Learning brukes i hovedsak til oppgaver og innleveringer. Du logger på med skole-kontoen din. Dette er <brukernavnet ditt fra sms fra RFK> For eksempel hvis navnet ditt er Kari Nordmann så er dette: KNordmann Passord er også oppgitt i sms.

Informasjon Teams

Først må du logge av privat-/jobb-kontoen din og inn med skolekonto. Teams brukes i hovedsak til forelesninger og opptak. Du logger på med skole-kontoen din. Dette er <brukernavnet ditt på its learning>@elev.rogfk.no
For eksempel: Hvis It's Learning kontoen din er KNordmann er eposten din: kari.nordmann@elev.rogfk.no Passord er også oppgitt i sms.

Trenger du hjelp? Ta kontakt med oss på: bransjeprogram@skole.rogfk.no
Våre åpningstider er mellom kl. 08.00 - 15.00.

Emnet varer ca. 6 måneder. Undervisning foregår kl. 17.00 – 20.00.

Fagskolen har et generelt krav om relevant fagbrev som opptak til emner og studier. Det er også mulig å bli tatt opp på grunnlag av relevant arbeidserfaring.

Opptak til utdanninger

Kortere emner gir ikke automatisk opptak til utdanninger.

Emnet et er på 7 studiepoeng som tilsvarer en studiebelastning på 15% i forhold til ett fullt studie. En fulltids student tar normalt 60 studiepoeng per år.

Totalt er det satt opp ca. 65 undervisningstimer. I tillegg må du regne med å sette av tid til å lese pensum, arbeide med oppgaver og prøver og vurderinger.

Du betaler ikke noe for å delta fordi vi har fått midler til kortere etterutdanninger av staten, men du må kjøpe litteratur selv.

Lånekassen

Kortere emner gir ikke støtte til lånekassen.

Hva er innholdet i emnet?

Elektro og automasjon læringsutbytte (PDF, 164 kB)

Litteratur

Fosbæk, Vangsnes & Venås, Elektroteknikk - grunnleggende teori og praktiske øvinger 1. utgave, Elforlaget.
Fosbæk, Automatiserte anlegg - vg2 elenergi 1. utgave, Elforlaget.

Med forbehold om endringer.

Avd. Bransjeprogram og kursvirksomhet
E-post: bransjeprogram@skole.rogfk.no